Udendørsareal

Vores kære ganske land byder som bekendt på al slags vejr. Det er lige fra varm solskin, hård kulde (og kuling), til al slags nedbør i varierende mængder.

Det gør fliser til det ideelle valg til terrassen, altanen, i haven eller omkring poolen. Fliser er nemlig ekstremt slidstærke og tåler ekstreme temperaturer, både i den ene og den anden ende af skalaen.

Derudover er de nemme at rengøre og er faktisk også relativt nemme selv at lægge, hvis du har mod på det. Har du en gør-det-selv type i maven, så hold dig ikke tilbage med at kontakte os. Ring gerne til os allerede i dag, så forsyner vi dig med kompetent rådgivning og vi guider dig gerne igennem hele processen.

Vi anbefaler altid, at du gør dig nogle tanker om, hvorvidt du skal vælge den samme flise udendørs, som du har inde i huset. Har du fliser i den del af hjemmet, som ligger lige ud til udendørsområdet, kan det være særligt gunstigt at vælge udendørsfliser, der er magen til de fliser, du har indendørs. Det skaber både en fin harmoni og er visuelt smukt

Det er heldigvis ingen besvær forbundet med at matche indendørs- og udendørsfliser, for udvalget af fliser, der kan anvendes både inde og ude, er vældig stort.

 

Palæ-stilen

Her kan du udforske palæ-stilen, som er elegance og arkitektoniske detaljer. Her finder du sildebensfliser og fliser med marmor look.

New Yorker-stilen

Her kan du gå på opdagelse i New Yorker-stilen, som er kendetegnet ved rå, urbane udtryk. Her finder du fliser med beton look og et råt metallisk udtryk.

Den nordiske stil

Her kan du gå på opdagelse i den nordiske stil, som er kendetegnet ved afdæmpede, rolige farver og minimalisme. Du finder her fliser i ensfarvet udseende.

Se vores Altamura kollektion her

Husk på disse tre ting, når du vælger terrassefliser

Om du har sat det helt store nybyggeri i gang eller blot skal renovere noget af det gamle, så er der nogle ting, du bør gøre dig tanker om, inden du køber fliser til din terrasse. Vi anbefaler, at du hovedsageligt fokuserer på følgende tre ting:

1) Fliserne bør passe godt til husets omgivelser

For at sikre den gennemgående røde tråd, bør du altid overveje den samlede helhed. Dvs. hvad er det for en type hus, du har? Hvordan er byggestilen? Hvordan ser facaden ud, og hvilke farver har huset? Du bør også tænke over, hvordan huset spiller sammen med udendørsarealerne, som have, eventuelt poolområde mv.

Det er vores erfaring, at folk bliver gladest for det udtryk, der skaber mest harmoni.

Husk også på, at der ikke er noget, der hedder terrassefliser. Det hedder blot udendørsfliser. Hvis du gerne vil skabe sammenhæng mellem de fliser, du har indendørs med dem du skal lægge udendørs, skal du vælge udendørsfliser begge steder.

Fliser, der er beregnet til udendørs brug kan sagtens bruges indendørs også. Det vigtige er for fliser, der skal lægges udenfor er, at de kan tåle frost.

Leger du med tanken om at lave en særskilt afkrog et sted i haven, vil det igen give god mening at vælge den samme flise som du f.eks. har på terrassen.

2) Tænk over, hvordan du vil bygge din terrasse

Måske ønsker du at bygge din terrasse op, som man traditionelt gør, eller måske vil du tænke lidt mere ud af boksen. Om du vil det ene eller det andet, er det altid godt at gøre sig nogle tanker om, hvordan du vil gribe processen an.

Hvis du f.eks. har en terrasse af cementsten, der allerede er ganske plan, kan du oven på den, lave en fliseterrasse. Det gør du ved at lægge 20 mm. fliser oven på flisefødder.

Under fliserne i hulrummet, kan du skjule ledninger og har i øvrigt også lettere ved at få afledt vand fra terrassen. Denne løsning er både nem og praktisk.

3) Proportionerne i forhold til omgivelserne er vigtige

Når vi taler proportioner her, taler vi om flisens størrelse i forhold til husets proportioner. Det kan hurtigt give et ærgerligt udtryk, hvis enten fliserne er for store eller for små.

Flisernes tykkelse har derimod ikke så meget at sige. Du skal blot hele tiden huske på, at de skal være frostsikre. Tynde fliser på 20 mm. har imidlertid den fordel, at de kan lægges oven på flisefødder. På den måde kan højden hele tiden reguleres og agere gemmested for ledninger og rør.

Besøg os i Søborg

I Søborg bryster vi os faktisk af at være indehaver et af Danmarks største fliselagre. Det betyder, at vi har en væld af fliser her på vores webshop og endnu flere i vores showroom i Søborg.

Har du spørgsmål til udendørs fliser, eller har brug for nærmere rådgivning om, hvordan man bedst muligt bygger en terrasse?

Så ring til os på 4450 1160 eller send os en mail på fliser@scandinova.dk, så finder vi sammen den løsning, der er bedst for dig.