Produktion og brænding

Produktion og brænding 

Har du undret dig over, hvor dine keramiske fliser egentlig kommer fra, og hvordan de er blevet til? Netop måden, de er fremstillet på er udslagsgivende for deres enorme slidstyrke og holdbarhed. 

De fleste fliser, der bliver købt nu om dage bliver bragt hertil fra Middelhavsområdet, men der blev faktisk engang produceret fliser i Danmark på Bornholm. Særligt de sydeuropæiske lande har en lang tradition for at producere keramiske fliser i alskens former, farver og udtryk.

I flise design importerer vi hovedparten af vores fliser fra Italien, Spanien og Portugal. 

Den, der ler sidst…  

Keramiske fliser er lavet af ler. Råt ler, der er blevet gravet op af jorden og sendt til forarbejdning. I forarbejdningsprocessen har man fjernet uønskede urenheder og sten.

Når ler tørres, fastholder det sin form og bliver permanent hårdt, når man brænder det. Det er grunden til, det er muligt at lave fliser, klinker og andet keramik ud af ler. 

En tur i tunnelovnen

Fliser bliver typisk brændt i lange tunnelovne, hvor de de langsomt kan rulle gennem. Temperaturen, de brændes i, afhænger af flise- og lertype, men sker typisk på den anden side af 1000 ˚C.

Hver enkelt brænding af fliser er helt unik. Der vil altid være mindre afvigelser i både farvetone, overflade og struktur fra produktion til produktion. 

Skal vi hjælpe dig med dit næste projekt?

Har du spørgsmål til produktion og brænding eller bare en generel lyst til at vide mere om fliser, er du velkommen til at kontakte os. 

Du kan altid træffe vores dygtige flisespecialister i vores butik i Søborg, ellers sidder de også klar på mail og tlf.

Ring til os allerede i dag på 4450 1160 eller send os en mail på fliser@scandinova.dk.